D.B Nord - DB

Tracklist

Side A
1.
Anđeo U Paklu
D.B Nord
02:25
2.
Bass Hits
D.B Nord, N8F
01:45
3.
Borba
D.B Nord
02:12
4.
Vojnici Kvarta
D.B Nord
01:55
5.
KAJ JE?
D.B Nord
02:48
Side B
1.
Maestro
D.B Nord
02:21
2.
Mamu Vam Jebem
D.B Nord
02:18
3.
Man
D.B Nord
01:23
4.
Reflekcije
D.B Nord
02:13
5.
Ruža Kroz Beton
D.B Nord
02:46

Information


Description

"DB" je album stvoren od strane D.B Norda, poznatog i kao David Bošnjaković. Na albumu se nalazi suradnja s N8F na pjesmi "Bass Hits". Album se bavi temom borbe i predstavlja kraj rata u Davidovom umu. U pjesmi "Borba", David izražava svoju borbu rekavši: "Ne znam kome da se predam", što znači da ne zna da li da preda rat ili da nastavi dalje. U pjesmi "Vojnici Kvarta", David govori o životu na ulici i kako je to ojačalo ljude. U pjesmi "Mamu Vam Jebem", David naglašava da ne želi izgubiti rat jer ne želi da njegova majka izgubi sina.
Zadnja pjesma na albumu, "Ruža Kroz Beton", predstavlja pobjedu nad samim sobom. U toj pjesmi, David koristi mnogo citata koji istražuju njegovu unutarnju borbu, uključujući: "Sakrio sam se od sebe, ne samo od cijelog svijeta", "Usamljen sam i ljut", "Sad kad sam napokon umro, tako bih rado živio", "Kol'ko trudim se da oživim ono mrtvo u sebi", "Odjebi! Bježi mi iz glave, mi nismo isto", "Sjećanja strpana u jastuk ulaze mi u glavu" i "Koliko sam samo puta poželio da umrem, jer sam prevelika pička da si život sam oduzmem." Ova pjesma predstavlja pobjedu nad samim sobom i oznaku krajnjeg trijumfa.

DB Nord, rođen kao David Bošnjaković 21. listopada 2008. godine u Slavonskom Brodu, hrvatski je reper poznat po svom jedinstvenom zvuku i introspektivnom tekstualnom izričaju te je stekao posvećenu publiku u hrvatskoj hip hop sceni.